Flöjtgatan

Flöjtgatan utgörs av bostäder med särskild service för vuxna personer med psykiatrisk och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Som boende bor Du i egen lägenhet med egen entré och uteplats. Boendet drivs på uppdrag av Linköpings kommun. Verksamhetens mål utgår från att ge den enskilde en trygg och meningsfull vardag.

Genom vårt gemensamma engagemang erbjuder vi den boende individuellt stöd, service och omvårdnad. Vi använder vår samlade kompetens
till att ge varje individ en trygg och meningsfull vardag som omsluts av bra och trivsamma aktiviteter genom hjälpsamhet samt att vara lyhörd för den boendes egna behov och tillvarata personens egna idéer.

Boende

  • 10 lägenheter om 46 kvm med egen ingång och egen uteplats. Lägenheterna är utrustade med centraldammsugare, fibernät för Internet, tvättmaskin och torktumlare.
  • Gemensamma lokaler i form av gemensamhetsrum, TV-rum, matsal, gemensamt kök, uteplats och handikappsanpassad toalett
  • Gemensam tvättstuga för tyngre tvätt
  • I anslutning till gemensamma utrymmen ligger personalens expedition
  • Det gemensamma utrymmet är tillgängligt för de boende under hela dagen


Medarbetare

Våra medarbetare har lång erfarenhet och kunskap om psykisk och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Som boende behöver man kontinuerligt stöd och ett pedagogiskt förhållningssätt för att möjliggöra sin planering och strukturering av vardagliga rutiner. Verksamhetens mål utgår från att ge den enskilde en trygg och meningsfull vardag. Ge-nom vårt gemensamma engagemang erbjuds den boende individuellt stöd, service och omvårdnad. Vi använder vår samlade kompetens till att ge varje individ en trygg och meningsfull vardag som omsluts av bra och trivsamma aktiviteter genom hjälpsamhet samt att vara lyhörd för den boendes egna behov och tillvarata personens egna idéer. På Flöjtgatan finns personal mellan 08-22 men går även att nå per telefon under dygnets övriga tider.

Omsorg

Alla aktiviteter utformas efter individuella behov och önskemål, i enlighet med vår vision om att stärka individen. Hemlagade måltider serveras sex dagar i veckan. Matsedeln är framtagen av de boende tillsammans med personalen. Alla boende har en genomförandeplan där vi utgår från den enskildes behov och önskemål. Flöjtgatan har ett rikt utbud av aktiviteter både inom och utanför boendet.

Miljöarbete

Flöjtgatan är en del av Linköpings kommuns arbete med Omsorg om miljön och arbetar med ständiga miljöförbättringar. Som exempel kan nämnas att en lunch i veckan tillagas vegetariskt och vissa produkter är kravmärkta eller närproducerade. Både personal och boende uppmuntas i att åka kollektivt och personalen har ett utbildningstillfäller per år i någon miljövårdande diskussion.


Kontaktinformation
Flöjtgatan: 013-20 55 55
Verksamhetschef Thomas Lönebrink: 0703-13 63 18
E-post: Thomas.Lonebrink@linkoping.se


Du kan få mer information om hur Du ansöker om gruppbostad genom att ta kontakt med Linköpings kommun på adressen http://www.linkoping.se/stod-omsorg/ eller ringa kommunens växel 013-20 60 00.